Perepäeva juhatas sisse lastead-põhikooli direktor Natalia Kond. Soojendusvõimlemist aitas teha Viljar Villiste, kes on Eesti Invaspordi Liidu juhatuse liige ja ratastoolitennisist. Lastele anti põnevad ülesanded erinevates võistluspaikades, millest ühes sai tutvuda spordialaga  Boccia. Seda mängu saavad edukalt mängida ka liikumispuudega inimesed. Lõpetuseks toimus omapärane ringteatevõistlus, milles said kõik oma panuse anda. Tänukirjad ja -sõnad said samuti edastatud. Päevale pani lõpliku punkti tuttavas lasteaias ja koolimajas ootav isetehtud ahjusoe leib, maitsevõi ja tee.

 

Eesti Paralümpiakomitee peasekretär Signe Falkenberg:
„Eesti Paralümpiakomitee jaoks on väga oluline jõuda noorte harrastajateni. Lapsed on meie järelkasv. Tahame juba varakult puudega lastele sisendada teadmist ja enesekindlust „et ka mina, puudega inimene, saan võrdväärselt teistega sportida ja harrastada liikumist“. Selline arusaam peaks jõudma meie ühiskonnas iga inimeseni. Väga palju on erinevaid aktiivse liikumise viise, mida saab koos harrastada. Mida varem puudega inimesi sporti kaasata, seda kauem ja võimalikult  iseseisvalt saavad nad endaga hakkama. Lisaks on kindlasti oluline, et ühiskonda kasvaksid ja oleks eeskujuks ka tublisid parasportlasi, kellele kaasa elada.“

 

Täname päeva õnnestumise eest Eesti Paralümpiakomitee liikmeid: Kaia Kollo, Gertrud Alatare, Keit Jaanimägi, Viljar Villiste, Mihkel Joosing, Jüri Lehtmets.

Täname kõiki lapsevanemaid kaasaelamise eest.

Täname pikaajalist koostööpartnerit Lasnamäe Kergejõustikuhalli.

Täname Lasnamäe Linnaosa Valitsust, keda esindasid Jelena Kalbina ja Eve Annus.