Meie koolis toimus 3. märtsil demokraatliku kooli projekti raames kohtumine Elizabeth Kasa-Mälksooga. Kohtumine kestis umbes 3 tundi ja seal rääkisime, kuidas muuta meie kooli demokraatlikumaks. Alguses arutlesime, mida me olime juba teinud ja mida me peame veel tegema.

Esimene ülesanne oli mõelda välja meie kooli õpilasesindusele tunnuslause, mida me tegime rühmades ja iga rühm pakkus mõned mõtted. Seejärel mõtlesime, et me peaks uuendama õpilasesinduse stendi. Nimelt me võiks sinna panna iga liikmele tema ülesande, et teised ka teaks, mida õpilasesinduse liikmed üldse proovivad teha. Me mõtlesime, et stendil võiks olla ka pildid õpilasesinduse liikmetest. Viimaseks tegevuseks me jaotasime jälle inimesed rühmadeks ja kujutasime ette, et meie olema nagu valitsus, kes peaks ära jaotama hariduse, keskkonna, meditsiini, infostruktuuri ja kaitse vahel, kes peaks saama valitsuse käest kõige enam rahastust. See ülesanne näitas, et kui õpilased küsivad õpilasesinduselt mingit muutust, siis peame ka meie valime, keda me saame hetkel kõige rohkem aidata.

Kohtumise lõppedes saime endale mõned mõtted, mida peaks õpilasesindus tegema. Me peaks saama õpilasesindusele tunnuslause, uuendama oma stendi ja kui õpilasesinduselt küsitakse mingeid muutusi, siis me peame ka valima hetkel kõige vajalikuma probleemi.

Ühtlasi avas Elizabeth meie koolis Inimõiguste Instituudi poolt koostatud rändnäituse Anne Frankist.

 

Stivert Parvei